Solair 3100

Производител: Lighthouse worldwide solutions

Описание

Номер 1 в многофункционалността
SOLAIR 3100 е най-универсалният брояч на частици на пазара днес. Независимо дали сертифицирате вашата чиста стая по стандартите ISO, извършвате рутинни тестове, броите частици във вашите линии за сгъстен газ, сканирате вашите HEPA филтри за течове, тествате вашите HEPA филтри или измервате параметри на околната среда като TRH(температура и влажност), DP(диференциално налягане) или AV(скорост на въздуха), SOLAIR 3100 е правилният инструмент за извършване на работата.

Сертификация на чисти стаи

 • SOLAIR 3100 притежава съветник за създаване на протоколи сертифициране независимо дали сертифицирате по стандарти ISO 14644, EU GMP Анекс 1 или Федерален стандарт 209E.

Рутинно тестване

 • Рутинното тестване е лесно с интуитивния интерфейс, екран с мащабиране и примерни рецепти в паметта на брояча.

Отстраняване на неизправности

 • SOLAIR 3100 ще  идентифицира източниците на частици във вашата чиста стая чрез режимите на пробовземане със звуков сигнал и концентрация.

Тест на сгъстен газ

 • SOLAIR 3100 може да се използва за тест на броя на частиците в сгъстен въздух чрез използване на дифузер за високо налягане или контролер за високо налягане. Частиците могат да бъдат тествани до 0,3 микрона.

Сканиране с HEPA филтър

 • Сканирането на HEPA филтри е критична стъпка за гарантиране на целостта на HEPA филтъра и цялостната чистота на чистата стая. Приставката ScanAir от Lighthouse прави сканирането на филтъра лесна операция.

 
Предизвикателства при тестване на HEPA филтър

 • Мониторинг на други параметри на околната среда като температура, влажност, диференциално налягане или скорост на въздуха.


Други измервания на околната среда

 • SOLAIR 3100 може да записва данни от до 4 сензора за околната среда, които се включват и се захранват от SOLAIR 3100. Данните се записват в буфера за данни от 3000 записа и могат да бъдат изтеглени заедно с данните за броя на частиците на вашия компютър чрез USB ключ.

Лесна употреба
Прекарайте по-малко време в конфигуриране на вашия брояч на частици и повече време в броене на частици. SOLAIR 3100 разполага с един от най-добрият и лесен за използване сензорен интерфейс в индустрията. Конфигурирането е лесно чрез управлявани с ИКОНИ менюта, стегнато оформление и подобрена бързина на реакция.
Интуитивният интерфейс намалява времето за обучение за нови потребители и опростява писането на SOP (стандартна оперативна процедура) за работа.
За сертифициране на чисти стаи SOLAIR 3100 има интегрирана програма за отчети, което прави сертифицирането на чисти стаи лесно. След като бъдат въведени основните параметри на пробата, програмата ще подкани крайния потребител да премине към следващото местоположение на пробата, което  гарантира, че няма пропуснати места за проба.
Конфигурируемата база данни с рецепти може да съхранява до 50 рецепти за вземане на проби и отчети. Тези рецепти намаляват грешките в конфигурацията на оператора, както и времето за настройка.
Броячът на частици SOLAIR 3100 е един от най-леките броячи на частици на пазара.
SOLAIR 3100 може да се захранва чрез вградена батерия или да се включи директно в ел. мрежата. С най-бързото време за презареждане на батерията от всяко преносимо устройство на пазара, SOLAIR 3100 предлага ненадминато време за работа.
Данните от SOLAIR 3100 могат да бъдат изтеглени директно в самостоятелен софтуерен пакет или система за наблюдение в реално време от Lighthouse.
Гъвкавата комуникация с тези инструменти е възможна благодарение на интегрираните интерфейси Ethernet, RS-485, USB и USB флаш устройство.

Надеждност
SOLAIR 3100 има сензор с лазерна диодна технология с дълъг живот на експлоатация (базиран на непрекъсната работа – 20 + години).
Вакуумната система в SOLAIR 3100 е проектирана със затворена обратна връзка, за да се осигурят точни обеми на пробите. Вакуумната помпа е проектирана и произведена от Lighthouse, за да осигури дългосрочна надеждност.
SOLAIR 3100 е проектиран, произведен и калибриран по ISO 21501-4, за да осигури прецизно отчитане на частиците.
SOLAIR 3100 може да съхранява до 3000 записа на данни за броя на частиците от до 8 канала за частици, а конфигурируемата база данни с рецепти може да съхранява до 50 рецепти за вземане на проби и отчети. Всички данни могат бързо и надеждно да бъдат прехвърлени към компютър, система за наблюдение на съоръженията или система за автоматизация на сгради. Сигурен трансфер на данни (съгласно 21 CFR част 11) към USB флаш устройство може да се осъществи чрез използване на функцията за защитен трансфер на данни Lighthouse и софтуера LMS Express.

Основни функции:

 • 1,0 CFM (28,3 LPM) дебит
 • До 8 размера на частиците
 • Номер 1 в класа за гъвкавост
 • Най-добрият потребителски интерфейс в индустрията
 • Съвместим с ISO 21501-4
 • Един от най-леките преносими на пазара
 • 20-годишен живот на MTTF лазера
 • Конструкция от неръждаема стомана
 • Съвместим с 21 CFR част 11 защитен трансфер на данни чрез USB флаш устройство
 • Помощник за отчети за преминаване/неуспех на чисти помещения: FS-209E, ISO 14644-1 (версия 2015) и EU GMP Приложение 1
 • Множество комуникационни интерфейси; USB, RS-485, Ethernet и USB флаш устройство.
 • 5,7-инчов цветен TFT сензорен дисплей
 • Памет за съхранение на данни с 3000 записа
 • 50-записа конфигурируема база данни с рецепти
 • Многоезична поддръжка: английски, френски, немски, италиански, испански, китайски, руски, японски, корейски

Документация към продукта

Брошура на Solair 3100